Semnificatia numelui Anastasia

Deși multă lume asociază numele ANASTASIA cu Rusia, acest nume se pare că provine dintr-o limbă la care majoritatea lumii nu se gândește. Acest nume provine din limba greacă și reprezintă ideea de renaștere, , dar a fost consacrat de biserica pentru a desemna “invierea lui Hristos”.

Originea numelui Anastasia este greceasca, provine de la numele unei sfinte care s-a nascut in ziua de Craciun, In Dalmatia, in secolul al 4-lea. Sfanta Anastasia a fost omorata in timpul persecutiilor imparatului Diocletian fiindca era crestina. Numele a fost preluat de crestini si a circulat din generatie in generatie, cea mai cunoscuta personalitate istorica fiind fiica mai mica a tarului Nicolae II al Rusiei, cea care se spune ca a scapat in noaptea in care familia ei a fost executata.

Fetele botezate cu numele Anastasia sunt firi la fel de gratioase precum numele pe care il poarta, cu o eleganta aparte si un simt estetic parca innascut. Sunt prietenoase, indemanatice si le place sa exploreze ideea de necunoscut.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Popotam.ro
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart